Du vet når du er litt snopesyk, men ikke har lyst til å kaste deg over sukkerskålen? Da er sukkerfrie havrekuler perfekt! De smaker søtt, knasende og herlig sjokolade, men er laget med ingredienser som er bra for deg.
Ungene elsker å ha disse kulene i matboksen som en søt og herlig avslutning på måltidet. De aller minste barna trenger litt hjelp og veiledning om de skal lage dem selv, men de litt større barna fikser lett å lage havrekuler med sjokolade selv.
Minstefrøken på 9 år står bak oppskriften. Hun er inspirert av denne oppskriften på havrekuler, men hun ønsket å gjøre dem sukkerfrie. Hennes variant smaker minst like godt som kulene med masse sukker. Basisen i kulene er havregryn som inneholder bra med fiber og protein. Vi finner flere viktige næringsstoffer i havre, blant annet flere B-vitaminer og magnesium. Hun har også valgt å tilsette litt kokosmasse sammen med havregrynene.
Kakaoen vi bruker er av typen rå som er veldig rik på antioksidanter. Du kan bruke vanlig bakekakao om du ønsker det.
Vi lager ofte dobbel porsjon av disse. De holder seg lenge i kjøleskapet. Kjekt å ha på lur om du får besøk eller vil ha med deg digg snacks på tur, jobb eller skole.
Prøv også disse magisk gode kulene med lakris, de er blant favorittene mine 🙂
Porsjoner |
kuler
|
- 125 g havregryn
- 25 g kokosmasse
- 2 toppede ss kakaopulver
- 50 g sukrin+
- 1/2 ts vaniljepulver eventuelt vaniljesukker
- 2 klyper salt
- 80 g meierismør
- 3 ss espresso/sterk kaffe
Ingredienser
|
|
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Smelt smøret og tilsett det til det tørre sammen med kaffe. Bland det hele godt sammen.
- Sett bollen i kjøleskapet i 20-30 minutter.
- Form massen til kuler med hendene. Rull kulene i kokos om du vil.
- Oppbevar havrekulene i tett boks i kjøleskapet.
Hjemmelaget snickers med mørk sjokolade - sunt snop uten sukker - StabilMat
[…] også ut disse knallgode havrekulene som er supre å ha med i […]