Sukkerfrie risboller hører julen til. De smaker helt magisk og er en favoritt hos både store og små. Det er helt umulig å smake at de er sukkerfrie. Veldig enkle å lage og perfekte for barna å bli med på.
Flere av kakene vi baker i julen inneholder ganske mye sukker, noen tradisjoner og smaker holder vi på når det er jul. Vi baker alltid kakemenn etter min oldemors oppskrift og brune pinner med oppskrift fra en god nabo fra barndommen. Risboller er også tradisjon fra min barndom, men disse har jeg endret på – de blir nemlig like gode uten sukker!
Sukkeret er byttet ut med sukrin+ og litt kokossukker. Bruk gjerne bare sukrin+ om du ønsker det, det fungerer helt fint.
Jeg bruker mørk sjokolade med minst 70% kakaoinnhold når jeg lager sukkerfrie risboller. Du kan gjerne bruke kokesjokolade 70% eller en annen sjokolade du liker.
Porsjoner |
risboller
|
- 200 g mørk sjokolade, minst 70%
- 250 g kokosolje
- 4 ss espresso/sterk kaffe
- 75 g sukrin+
- 50 g kokossukker evt mer sukrin+
- 2 egg
- 150 g puffet ris
Ingredienser
|
|
- Smelt sjokolade og kokosolje forsiktig i en kjele. Ha i kaffe.
- Pisk egg og søtning til eggedosis. Vær obs på at den ikke blir så luftig som eggedosis med sukker.
- Bland sjokoladeblandingen i eggedosisen.
- Rør inn puffet ris.
- Fordel blandingen i muffinsformer ved hjelp av to skjeer. Har du ikke muffinsformer kan du sette risbollene direkte på bakepapir. Sett kaldt til de stivner.
- Oppbevar risboller i en tett kakeboks. De bør stå kaldt.