Hjemmepåsken er reddet med sukkerfri appelsinkake! Det er til og med sjokoladebiter i den så her er det bare å glede seg.
Svigermor lager en helt fantastisk formkake med appelsin. Jeg har lenge hatt en plan om å sunnfisere kaken litt. Det har jeg nå prøvd og resultatet ble helt fantastisk. Sukkeret er byttet ut med sukrin+ og deler av smøret er erstattet med vaniljekesam. Likevel ble kaken supersaftig og helt perfekt!
Påske og appelsin hører sammen så sukkerfri appelsinkake er perfekt å lage nå når påsken nærmer seg. Jeg kommer garantert til å lage denne kaken ellers i året også, den er så god!
Disse kakene holder seg ferske og saftige i mange dager i kjøleskapet. De blir faktisk bare bedre etter å ha fått noen timer eller en natt i kald temperatur. Så denne herlige formkaken kan du nyte til kaffemat hele påsken – så blir det garantert påskestemning på terrassen!
Er du mer hypp på gulrotkake? Da må du prøve min oppskrift på sukkerfri gulrotkake, den er bare helt fantastisk!
Forberedelse | 10 minutter |
Koke/steketid | 45-55 minutter |
Porsjoner |
kaker
|
- 200 g meierismør romtemperert
- 125 g sukrin+
- 4 egg delt i eggehvite og plomme
- 100 g vaniljekesam
- 2 appelsiner skallet
- 1,5 appelsin saften
- 300 g siktet spelt
- 3 ts bakepulver
- 50 g mørk sjokolade
Ingredienser
|
|
- Sett ovnen på 170 grader, over- og undervarme.
- Start med å rive appelsinskall og presse appelsinsaft.
- Pisk smør og sukrin+ hvitt i kjøkkenmaskin.
- Ha i eggeplommer, vaniljekesam, appelsinskall og appelsinsaft og la maskinen gå til det er blandet.
- Bland i mel og bakepulver.
- Hakk sjokoladen og tilsett den til slutt. La maskinen gå til den er fordelt i røren.
- Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i røren til slutt.
- Fordel kakerøren i to bakepapirkledde brødformer. Jeg brukte to 1-litersformer, noe som ga fin høyde på kakene. Du kan eventuelt bruke en større form og lage en kake, men må da justere opp steketiden noe.
- Sett kakene i varm ovn og stek i 45-55 minutter avhengig av størrelse på formene. Legg et bakepapir over om de blir mørke i fargen.
- La appelsinkakene få avkjøle en stund i formen for å "sette" seg litt før du løfter dem ut. La så kakene avkjøle helt på rist før du skjærer i dem. De vil bli fastere i konsistensen når de er helt kalde.
Oppbevar kaken i tett boks eller plastpose i kjøleskapet. Der holder den seg fersk og saftig i minst 4-5 dager.
Kakene egner seg også fint til å fryse.
Erik
Vi har akkurat prøvd den. Meget god, anbefales absolutt.
Hege Cecilie
Så kjekt å høre, Erik! Takk for tilbakemeldingen 🙂
Hilsen Hege Cecilie