Loading...
Kaker, kjeks og desserter

Sukkerfri appelsinkake med sjokolade

Sukkerfri formkake

Hjemmepåsken er reddet med sukkerfri appelsinkake! Det er til og med sjokoladebiter i den så her er det bare å glede seg.

Svigermor lager en helt fantastisk formkake med appelsin. Jeg har lenge hatt en plan om å sunnfisere kaken litt. Det har jeg nå prøvd og resultatet ble helt fantastisk. Sukkeret er byttet ut med sukrin+ og deler av smøret er erstattet med vaniljekesam. Likevel ble kaken supersaftig og helt perfekt!

Påske og appelsin hører sammen så sukkerfri appelsinkake er perfekt å lage nå når påsken nærmer seg. Jeg kommer garantert til å lage denne kaken ellers i året også, den er så god!

Disse kakene holder seg ferske og saftige i mange dager i kjøleskapet. De blir faktisk bare bedre etter å ha fått noen timer eller en natt i kald temperatur. Så denne herlige formkaken kan du nyte til kaffemat hele påsken – så blir det garantert påskestemning på terrassen!

Er du mer hypp på gulrotkake? Da må du prøve min oppskrift på sukkerfri gulrotkake, den er bare helt fantastisk!

Print Recipe
Sukkerfri appelsinkake med sjokolade
Sukkerfri formkake
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 45-55 minutter
Porsjoner
kaker
Ingredienser
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 45-55 minutter
Porsjoner
kaker
Ingredienser
Sukkerfri formkake
Instruksjoner
  1. Sett ovnen på 170 grader, over- og undervarme.
  2. Start med å rive appelsinskall og presse appelsinsaft.
  3. Pisk smør og sukrin+ hvitt i kjøkkenmaskin.
  4. Ha i eggeplommer, vaniljekesam, appelsinskall og appelsinsaft og la maskinen gå til det er blandet.
  5. Bland i mel og bakepulver.
  6. Hakk sjokoladen og tilsett den til slutt. La maskinen gå til den er fordelt i røren.
  7. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn i røren til slutt.
  8. Fordel kakerøren i to bakepapirkledde brødformer. Jeg brukte to 1-litersformer, noe som ga fin høyde på kakene. Du kan eventuelt bruke en større form og lage en kake, men må da justere opp steketiden noe.
  9. Sett kakene i varm ovn og stek i 45-55 minutter avhengig av størrelse på formene. Legg et bakepapir over om de blir mørke i fargen.
  10. La appelsinkakene få avkjøle en stund i formen for å "sette" seg litt før du løfter dem ut. La så kakene avkjøle helt på rist før du skjærer i dem. De vil bli fastere i konsistensen når de er helt kalde.
Notater

Oppbevar kaken i tett boks eller plastpose i kjøleskapet. Der holder den seg fersk og saftig i minst 4-5 dager.

Kakene egner seg også fint til å fryse.

2 comments
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *