Saltmandler er perfekt snacks. Ta med deg en neve i matboksen eller topp salaten eller yoghurten din med dem. De er sprø, salte og både sunnere, bedre og billigere enn de du får kjøpt på butikken. Og så er de superenkle å lage. Bare prøv så garanterer jeg at du blir hekta!
Mandler inneholder mye proteiner, sunt fett og fiber. De er rike på vitamin E, som er en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene i kroppen din mot skade. De inneholder også det viktige mineralet magnesium samt kalsium, kalium, sink og kobber blant annet. Naturelle mandler smaker litt kjedelig, men her får du supre saltmandler som smaker skikkelig digg. Fettet i mandlene bidrar også til å holde blodsukkeret ditt mer stabilt, noe som er helt sentralt for god helse.
Hvis du liker å spise grønnsaker mellom måltidene er et godt tips å ta en liten neve nøtter samtidig. Fettet i nøttene vil sørge for at du tar opp mye mer av de nyttige og viktige vitaminene i grønnsakene. Så ha klar noen saltmandler neste gang du tar deg en gulrot!
For å lage saltmandler trenger du:
200 g mandler
2 dl vann
3 store ss salt, jeg bruker grovt himalayasalt
Slik gjør du:
Kok opp vannet og tilsett saltet. Rør til saltet er løst opp. Ta kjelen av platen. Tilsett mandlene og la dem trekke i vannet ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme.
Tøm av vannet, jeg bruker en sil. Legg mandlene på bakepapirkledt stekebrett og sett i varm ovn. La mandlene stå i 20-25 minutter.
Avkjøl på stekebrettet og ha over på tett glass. Saltmandler holder seg lenge, men de blir garantert spist opp før de blir dårlige!
Sommersalat med jordbærdressing - StabilMat
[…] har toppet salaten med saltmandler. De finner du oppskrift på her. Du kan selvfølgelig droppe dem, men de gir salaten litt crunch. I tillegg passer det så godt med […]
Peanøttkuler med dadler - sunn og god snacks - StabilMat
[…] også ut disse superdigge salte mandlene – disse anbefaler jeg virkelig å ha et lite lager av hjemme […]