Mufins er alle barns favoritt. Og når man kan lage muffins uten sukker som smaker minst like godt er vel valget enkelt. Her får du to varianter – vaniljemuffins og sjokolademufins.
De er så enkle å lage at barna kan lage dem selv. Tre 9-åringer fikset lett disse selv hjemme hos oss. Disse får garantert bein å gå på.
Som søtning bruker jeg kokosblomstsukker og sukrin+. Du kan velge å bruke bare en av disse, resultatet blir bra uansett.
For å lage 12 muffins uten sukker trenger du:
100 g meierismør, la stå i romtemperatur en stund først
25 g kokosblomstsukker og 25 g sukrin+ (evt 50 g av en av disse)
3 egg
150 g siktet spelt
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver (kan bruke vaniljesukker)
1 dl kefir
For sjokolademuffins: 2 ss kakao
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Pisk smør og søtning luftig.
Tilsett egg, 1 om gangen. Bland mel, bakepulver og vaniljepulver (+ kakao for sjokolademuffins) og ha det i vekselvis med kefir.
Fyll muffinsformer ca 2/3 fulle og sett i varm ovn. La muffins steke i 10-15 minutter avhengig av størrelsen på formene. Sjekk med en kakepinne at det ikke henger røre på den når du stikker den i midten av en muffin.
Avkjøl på rist og pynt med melisglasur når muffins er kalde. Ønsker du en sukkerfri glasur anbefaler jeg å bruke sukrinmelis. I stedet for vann bruker jeg da litt fibersirup clear i glasuren, da slipper du unna den kalde ettersmaken som sukrinmelis kan gi.
Du kan også blande sammen 100 g philadelpia og et par ss sukrinmelis for en friskere topping. Ha eventuelt litt fibersirup clear i også. Bruk en håndmikser for å få en luftig krem.
Kryddermuffins med squash og gulrot - StabilMat
[…] Ønsker du klassiske søte vanilje- eller sjokolademuffins kan du prøve disse som alle barn elsker! […]