Jeg har laget en vanvittig god gulrotkake helt fri for raffinert sukker som smaker skikkelig syndig og søtt. Denne smaker som the real deal, jeg lover!
Mannen min er over gjennomsnittet glad i gulrotkake, særlig gulrotkake a la R.O.O.M. Den inneholder mye sukker og en ostekrem med store mengder melis. Han ba meg lage en sunnere versjon av denne kaken og jeg sier jo ikke nei til en utfordring… Resultatet overgikk alle forventninger, denne kaken ble perfekt. Den er skikkelig saftig og søt og har biter av mørk sjokolade. Den smaker rett og slett helt fantastisk!
I ostekremen har jeg tilsatt Skyr med smak av appelsin og mango. Det ga en friskere ostekrem, og enda bedre enn originalen hvis du spør meg.
Jeg har brukt vaniljepulver i både kakebunnen og ostekremen. Vaniljepulver er finmalt vaniljestang og er altså ikke det samme som vaniljesukker. Jeg anbefaler å gå til innkjøp av vaniljepulver, det gir en fantastisk god smak i både smoothie, desserter og bakst. Det skal lite til for å gi både nydelig smak og lukt så dette har du lenge. Vaniljepulver kjøper du på helsekostbutikk.
Gulrotkake kan du fint lage dagen før du skal servere den. Jeg ville nok likevel laget kremen samme dag, selv om kaken holder seg bra i kjøleskapet i noen dager også etter at du har tatt på krem.
Vel, nok snakking. Kom deg på kjøkkenet for å lage gulrotkake!
For å lage sukkerfri gulrotkake trenger du:
300 g gulrøtter
1 eple
50 g mørk sjokolade, jeg brukte 70%
3 egg
1 dl sukrin gold
1 dl kokosblomstsukker
2 dl flytende rapskokos (Berit Nordstrand), evt smeltet smør eller rapsolje
225 g siktet spelt
75 g havremel
1 toppet ts natron
1 toppet ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær
Ostekrem:
125 g meierismør
2 store ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
150 g philadelphia kremost, naturell
1 beger skyr med appelsin og mango
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.
Riv gulrot på den fineste siden av rivjernet. Riv eple på den grove siden, den du bruker til å rive ost. Hakk sjokoladen.
Pisk egg og søtning til eggedosis i kjøkkenmaskinen. Tilsett rapskokos og pisk det inn. Bland alt det tørre i en annen bolle. Rør det inn med en sleiv. Tilsett så sjokolade og bland den inn i røren. Ha til slutt i gulrøtter og eple og vend det forsiktig inn.
Dekk en form med bakepapir, min var 26×20 cm. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter. Følg med mot slutten, du vil ikke at kaken skal være overstekt. Sjekk med en tynn trepinne om kaken er ferdig. Det skal ikke henge kakerøre på pinnen. La avkjøle i formen. Ha over på et fat.
Lag ostekremen ved å piske sammen romtemperert smør med sukrinmelis og vaniljepulver. Pisk i kjøkkenmaskin til det er luftig. Tilsett philadelphia og skyr og fortsett å piske til du har en klumpfri og jevn krem. Ha på ostekrem når kaken er helt kald. Pynt med hakket sjokolade.
Kristin Aastad
Hei
Kan jeg droppe rapskokos og kokosblomstsukker fra oppskriften? Evt bytte det ut med 1dl ekstra sukrin gold?
Hege Cecilie
Kokosblomstsukker kan du fint bytte ut med litt ekstra sukrin gold. Rapskokos ville jeg byttet ut med smeltet smør dersom du kan bruke det, eventuelt litt rapsolje eller lignende. Lykke til med baking, denne gulrotkaken er bare så god 🙂
Kristin Aastsd
Hvor mye meierismør skal jeg da bruke? 🙂
Hege Cecilie
Jeg har ikke prøvd det selv, men jeg ville nok byttet ut hele mengden med meierismør, altså 2 dl smeltet smør. Et annet alternativ er å bruke 1 dl rapsolje og 1 dl smeltet meierismør. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det går 🙂
Sukkerfri appelsinkake med sjokolade - StabilMat
[…] du mer hypp på gulrotkake? Da må du prøve min oppskrift på sukkerfri gulrotkake, den er bare helt […]
Enkel sukkerfri krydderkake med sjokoladeglasur - StabilMat
[…] også ut denne magisk gode gulrotkaken som er en stor favoritt her i […]