Quinoasalat med eple er rask, næringsrik og perfekt når du vil ha noe godt som ikke tar lang tid å lage. Salaten passer som tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling eller som en egen rett til lunsj eller middag. Du kan også tilsette kyllingbiter i salaten for en mer mettende salat.
Quinoasalat holder seg fint i kjøleskapet i flere dager og er perfekt å ha med i matboksen til lunsj.
Quinoa er et veldig bra alternativ til ris, pasta og poteter og har en herlig nøtteaktig smak. Den er rik på proteiner og inneholder bra med fiber. I tillegg finner vi også jern, magnesium og vitamin A, B og E pluss mer i quinoa. Som et pluss for deg som er allergisk eller intolerant mot gluten er quinoa fullstendig glutenfri.
Ingredienser til quinoasalat med eple:
2 dl quinoa
4 dl vann, til koking av quinoa
1/2 purreløk
1/2 agurk
1 gulrot
1-2 epler, gjerne litt syrlige
2-3 never rødkål
Dressing:
3 ss olivenolje
1 ss eplecidereddik
2 ss sitronsaft
1/2 ts dijonsennep
1 ss lønnesirup
1/2 ts salt
pepper
Slik gjør du:
Kok quinoa etter anvisning på pakken og la den avkjøle.
Del purreløk i tynne ringer. Agurk, gulrøtter og epler deles i biter. Kutt rødkål i strimler. Bland alt sammen.
Rør sammen ingrediensene til dressingen og vend den inn i quinoasalaten.