Loading...
Middag

Pasta bolognese

pasta bolognese

Pasta bolognese er utrolig god, sunn og enkel middag. Vi spiser denne gryten ofte og blir aldri lei! En stor favoritt blant både voksne og barn.

Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned når du først er i gang så har du ferdig middag tilgjengelig for travle dager. Restene som blir igjen sender du med barna i en mattermos til skolemat neste dag.

Bolognese blir ekstra god om den får putre i gryten lenge, minst en time og helst lenger enn det også. Har du dårlig tid kan du selvfølgelig droppe langtidskoking og servere så fort det er klart! Da kan du gjerne redusere litt på væsken eller la den koke uten lokk mot slutten.

Pasta bolognese serveres med din favorittpasta og masse revet parmesan – NAM!

For en enda sunnere middag med mer grønnsaker kan du bytte ut hele eller deler av spaghettien med squashgetti. Da deler du squash i strimler med en spiralizer eller lignende. Du kan også skjære den i tynne strimler med en kniv eller bruke ostehøvelen. Smelt smør i en panne og stek squash i noen minutter. Krydre med salt og pepper.

En annen middagsfavoritt med pasta og kjøttdeig her i huset er denne alt-i-ett-formen, prøv den også!

Print Recipe
Pasta bolognese
Herlig smakfull pasta bolognese - barnas (og de voksnes) favoritt!
Pasta bolognese
Porsjoner
Ingredienser
Bolognese
Porsjoner
Ingredienser
Bolognese
Pasta bolognese
Instruksjoner
  1. Del opp grønnsakene som angitt.
  2. Stek løk og hvitløk i smør eller olivenolje til løken er myk og blank.
  3. Stek kjøttdeig sammen med løken.
  4. Tilsett tomatpure, gulrøtter og krydder og la det surre med 4-5 minutter.
  5. Ha i hakkede tomater, kjøttkraft/buljong og sukker/søtning og kok opp. La det småkoke under lokk så lenge du har tid eller til det passer å spise. La bolognese koke uten lokk mot slutten om du synes den er for tynn.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Server med nykokt pasta og revet parmesan.
Notater

TIPS! Restene passer fint å sende med barna i en mattermos til skolemat neste dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *