Pannekaker med chiafrø er superenkle å lage og smaker akkurat som vanlige pannekaker. De er laget med havre og spelt og er dermed litt snillere mot magen enn pannekaker laget med hvetemel.
Jeg liker å spise pannekaker fylt med salat, skinke og ost. Da trenger man ikke spise så mange pannekaker for å bli mett.
Chiafrø er rike på protein, fiber og antioksidanter. De inneholder også omega 3. Med 2 ss i hele pannekakerøren er det ikke så mye chiafrø man får i seg, men prøv gjerne min kjøleskapsgrøt med chiafrø også. Chiafrø er perfekte å bruke i granola og barer så kjøp med deg en pakke neste gang du er i butikken.
Ingredienser til pannekaker med chiafrø:
2 dl havremel
2 dl spelt, gjerne en kombinasjon av siktet og sammalt
2 ss chiafrø
en klype salt
4 dl valgfri melk
3 dl vann
5 egg
Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Tilsett melk og vann. Pisk inn egg til slutt.
La røren svelle 10-15 minutter. Tilsett eventuelt litt mer vann, røren skal være tynn. Stek tynne pannekaker i meierismør.
Har du rester av pannekakerøren holder den seg fint flere dager i kjøleskapet. De ferdig stekte pannekakene kan du også ha liggende i kjøleskapet så er det enkelt å sende med til barna i matpakken.
Mine beste matpakketips - StabilMat
[…] PANNEKAKER– du finner oppskrift her […]