Gjør deg klar for fest i munnen! Nyt herlige snackskuler med bokhvete – skikkelig crunchy. Disse er raw og fulle av næringsstoffer som kroppen din jubler over. I tillegg hjelper de garantert ved søtsug!
Begge ungene mener at snackskuler med bokhvete er beste kulene jeg har laget noen gang. De er ofte med i matboksen på skolen som en sunn snacks til frukt- og grønnsaksmåltidet.
I disse kulene har jeg brukt tahini som er laget av sesamfrø. Tahini er nøttefritt og en fin erstatning for nøttesmør. Sesamfrø er rike på kalsium og inneholder også en god mengde jern, magnesium og E-vitamin. De inneholder også fiber. Du får kjøpt tahini på helsekostbutikker og store matbutikker.
Bokhvete har, med sitt noe misvisende navn, ikke noe med hvete å gjøre. Bokhvete er helt glutenfritt og er faktisk små nøtter fra en urt. Den har en nøtteaktig smak og er rik på protein, kalium og magnesium blant annet. I denne oppskriften bruker jeg hel bokhvete som du får kjøpt på helsekostbutikker. Kjøper du spiret bokhvete er den ekstra næringsrik, men vanlig hel bokhvete fungerer like bra. Det er viktig at du bruker HEL bokhvete til denne oppskriften, det er nemlig det som gir den gode crunhen til kulene.
Sjekk også ut en av mine andre favorittkuler – disse med herlig smak av lakris!
Forberedelse | 15 minutter |
Porsjoner |
kuler
|
- 100 g tahini (sesampasta) fås kjøpt på helsekost og store matbutikker
- 50 g kokosmasse
- 5 dadler vekt uten stein 100 g
- 3 ss kakaopulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts vaniljepulver kan droppes
- 1 ss sukrin gold
- 1 ss sukrinsirup gold kan byttes med lønnesirup eller honning
- 1/2 dl hel bokhvete
Ingredienser
|
|
- Ha alle ingrediensene unntatt bokhveten i en kraftig foodprosessor med kniver, evt blender.
- Kjør til deigen lett lar seg forme. Ta opp en bit og klem/trykk med hendene for å sjekke om den er klar. Smuldrer den lett lar du maskinen gå litt til.
- Ha i bokhvete og bland det godt inn i deigen, bruk hendene.
- Form til kuler og legg på en tallerken. Sett kulene kaldt.
- Om du ønsker kan du rulle kulene i kokosmasse eller kakaopulver. Oppbevar kulene i tett boks i kjøleskapet.
Granola med havre og bokhvete - StabilMat
[…] annen stor favoritt hjemme hos oss er snackskuler med bokhvete. Der gir hel bokhvete kulene det lille ekstra som gjør dem magisk […]
Gro Folkan
Skal bokhveten være kokt ? Jeg trodde man ikke skulle spise rå bokhvete?
Hege Cecilie
Hei Gro! I denne oppskriften skal bokhveten være rå. Det er det som gir god crunch til kulene. Om du vet at du er allergisk mot rå bokhvete kan du skylle den i litt kokende vann, men pass på at den får tørke igjen før du bruker den i kulene.
Hilsen Hege Cecilie 🙂