Kylling og karri er en veldig god kombinasjon. Denne enkle gryten er super hverdagsmat som hele familen liker.
Kyllinggryten er mildt krydret så om du ønsker den sterkere tilsetter du mer karri og eventuelt litt hakket chili. Husk at styrken på karri er forskjellig så smak deg frem til mengden krydder.
Hvis du ønsker kan du ertstatte noe av kyllingen med røde linser.
Som tilbehør liker vi å ha ris eller blomkålris og nanbrød. Blomkålris lager du enkelt ved å kjøre blomkålbiter til små korn i en blender eller lignende. Så steker du det i smør i stekepannen – enkelt og supergodt! Til kylling og karri er det godt med en nøytral variant, du kan for eksempel krydre blomkålrisen med litt salt, pepper, og gjerne litt chili.
Denne herlige gryten står ofte på middagsbordet hos oss. Minstefrøken lager en dip av gresk yoghurt blandet med finhakket agurk og tomater, salt og pepper som vi dypper nanbrødet i. Veldig enkelt og godt!
Porsjoner |
porsjoner
|
- 1 rødløk hakket
- 2 fedd hvitløk hakket
- 1 ss revet ingefær
- 2 ss karri
- 1 ts paprikapulver
- 3 gulrøtter i tynne skiver
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks kokosmelk 400 ml
- 600-700 g kyllingfilet i grove biter
Ingredienser
Kyllinggryte
Tilbehør (forslag)
|
|
- Del grønnsakene som angitt.
- Stek rødløk i smør eller kokosolje til løken er myk og blank.
- Tilsett hvitløk og ingefær og stek i noen minutter.
- Bland karri og paprikapulver i gryten og la det surre med i 2-3 minutter.
- Tilsett så gulrøtter, hakkede tomater og kokosmelk og kok opp.
- Tilsett rå kyllingfilet i biter og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt.
- Smak til gryten med salt, pepper og eventuelt ekstra karri. Server med ris eller blomkålris og nanbrød. Topp gjerne gryten med koriander eller hakket vårløk.
Irene Hovet
Kjempegodt
Hege Cecilie
Så kjekt at kyllinggryten falt i smak 🙂
rolf oskar årseth
Veldig god oppskrift 🙂
Hege Cecilie
Så kjekt at du likte kyllinggryten, takk for at du kommenterer 🙂 Ha en fin dag!
Hilsen Hege Cecilie