Kylling curry er en favoritt hos hele familien. Lag gjerne en stor gryte slik at dere har middag til to dager. Jeg serverer retten med blomkålris, men koker som regel litt vanlig ris også – barna vil helst ha det.
Server gjerne kylling curry med nanbrød som tilbehør, det er så godt å dyppe nanbrød i den herlig krydrede sausen.
Jeg bruker en mild type karri her så om du har en sterk variant må du prøve deg frem i forhold til mengde. Jeg har kjøpt min på en internasjonal butikk, der har de som oftest bra utvalg av krydder.
Ingredienser til kylling curry
1 løk
3 fedd hvitløk
1 liten chili uten frø
1 ts revet ingefær
2 ss mild curry, pulver
1 ss malt koriander
1 ss spisskummin
2 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
2 små kartonger kokosmelk, totalt 500 ml
600-700 g kyllingfilet
lime, saften
Blomkålris:
1/4 – 1/2 blomkål per person, avhengig av størrelse
smør eller kokosolje til steking
salt, pepper
Slik gjør du:
Start med å gjøre klar blomkålris. Del blomkål i buketter som du kjører til små riskorn i en blender eller lignende. Du kan også rive blomkål på et rivjern. Legg til side mens du gjør resten klart.
Hakk løk, hvitløk og chili og riv ingefær. Finn frem en gryte eller panne med høye kanter. Stek løk i kokosolje til den er myk og blank. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med litt. Skru ned varmen, ha over krydder og tomatpure og la det putre noen minutter.
Tilsett hakkede tomater og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke.
Del kyllingen i passe biter og stek til den er nesten gjennomstekt. Ha den over i gryten med resten av ingrediensene og la det småkoke til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
Klem saft fra lime direkte i gryten, smak til hvor mye du ønsker.
Mens kyllingen godgjør seg i gryten lager du blomkålris. Smelt smør eller kokosolje i en stekepanne og ha blomkålrisen i. Stek til risen er litt gyllen og smak til med krydder.
Server gjerne med litt hakket frisk koriander om du har det.