Kremet fiskesuppe er like godt til hverdag som til fest. Her får du oppskrift på en enkel, men supergod fiskesuppe som kanskje blir din nye favoritt også. Denne lager vi igjen og igjen her hjemme, vi blir aldri lei!
For å lage kremet fiskesuppe til 4 trenger du:
3 sjalottløk
2 vårløk
2 ss smør
1 1/2 dl hvitvin eller eplejuice
2 store eller 4 små gulrøtter, i skiver
2 poteter, i terninger
150 g sellerirot, i terninger
5 dl fiskekraft, fond eller buljong
2 1/2 dl fløte
salt, pepper
1-2 ss maizena
2 ss hakket frisk persille
400 g fisk, gjerne en blanding av torsk og laks
reker eller scampi – jeg foretrekker reker
evt sprøstekt bacon som topping
Slik gjør du:
Hakk sjalottløk og vårløk og stek i 2 ss smør i en gryte. La løken bli myk og blank. Tilsett så vin/eplejuice og la det surre til vinen/juicen er nesten kokt inn.
Imens skjærer du opp grønnsakene i passe biter. Tilsett så kraft, fløte og grønnsakene og la det småkoke til grønnsakene er møre.
Skjær fisken i passe biter og hakk persillen. Stek bacon om du ønsker det som topping på suppen.
Rør ut maizena i litt kald væske (vann eller fløte) og tilsett det til den kokende suppen mens du rører. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisk og persille og la det trekke i suppen til fisken er ferdig, 3-5 minutter avhengig av størrelsen på fiskestykkene. Tilsett reker like før servering.
Server suppen rykende fersk, gjerne med et glass kald hvitvin til.