Jeg har oppskrift på flere varianter av blomkålsuppe på bloggen, men denne er uten tvil hele familiens favoritt. Vi kommer alltid tilbake til denne, det er rett og slett umulig å gå lei!
Blomkål er en supergrønnsak som egner seg til det meste. Den er så mild på smak at den kan brukes som alternativ til ris, som pizzabunn eller i salater. Perfekt i smoothie om du vil lure i barna litt ekstra grønnsaker. Blomkål er rik på fiber og vitamin C. I tillegg er den proteinrik.
Jeg bruker fløte i suppen, men for en melkefri blomkålsuppe kan du bytte ut fløten med Gryr.
Ingredienser til kremet blomkålsuppe
2 løk
1 fedd hvitløk
1/2 purreløk
3 små eller 2 store blomkål
6 dl grønnsaksbuljong
2 1/2 dl kyllingkraft (kan byttes ut med mer grønnsaksbuljong)
3 dl fløte (Gryr som melkefritt alternativ)
salt, pepper
Tilbehør:
Krutonger
Bacon i biter
Slik gjør du:
Hakk løk og stek i smør til den er myk og blank i en stor gryte. Hakk hvitløk og purreløk og la det surre med noen minutter. Del blomkål i små biter. Ha blomkål sammen med kraft, buljong og fløte i gryten og kok opp. La det småkoke til blomkålen er helt mør, hvor lenge det tar avhenger av størrelsen på bitene.
Blend suppen med en stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper. Du kan godt være litt raus med saltet.
Server suppen med sprøstekt bacon i biter og krutonger, her finner du oppskrift på hvordan du lager krutonger selv.