Kjøleskapsgrøt med blåbær og gresk yoghurt er en sunn og herlig start på dagen. Perfekt når du har dårlig tid og vil ha en frokost som er klar når du står opp. Hos oss har barna ofte kjøleskapsgrøt i en mattermos med til skolemat.
Kjøleskapsgrøt rører du raskt sammen på kvelden og lar den stå i kjøleskapet til neste dag. Lag gjerne en stor porsjon slik at du har frokost eller lunsj til flere dager. Enkelt og veldig godt!
Du kan bruke den melken du foretrekker. Jeg velger som regel mandelmelk laget av ristede mandler, den smaker søtt og godt. Den får du kjøpt i omtrent alle dagligvarebutikker. Gresk yoghurt er proteinrik og fyldig. Jeg søter kjøleskapsgrøten med noen steviadråper med vaniljesmak. Det kan du droppe eller velge en annen søtning om du ikke har steviadråper.
Du kan selvfølgelig bytte ut blåbærene med andre bær. Prøv deg frem!
Prøv gjerne chiapudding også. Den er laget uten havregryn, men inneholder desto mer av de fiberrike chiafrøene.
Forberedelse | 5 minutter |
Passive Time | 2-12 timer |
Porsjoner |
porsjoner
|
- 4 dl valgfri melk Jeg bruker mandelmelk
- 4 dl gresk yoghurt naturell
- 10 dråper stevia med vaniljesmak evt annen søtning
- 200 g frosne blåbær
- 5 dl store havregryn
- 2 ss chiafrø
Ingredienser
|
|
- Ha melk, yoghurt, søtning og blåbær i en blender og kjør til blåbærene er most. Har du ikke blender eller stavmikser kan du blande det sammen i en skål og knuse blåbærene med en gaffel.
- Bland havregryn og chiafrø i det våte og rør til alt er godt blandet.
- Sett grøten kaldt over natten eller minst to timer. Jeg setter hele skålen i kjøleskapet, men du kan gjerne fordele i porsjoner med en gang.
- Topp grøten med noen ekstra bær, litt hakkede nøtter og honning eller sukrinsirup når du skal spise.
Kjøleskapsgrøten er holdbar 3-4 dager i kjøleskapet.