Loading...
Småretter og tilbehør

Hummus med soltørkede tomater

Hummus med soltørkede tomater

Jeg har helt dilla på hummus – og særlig hummus med soltørkede tomater. Utrolig godt som dip til grønnsaker, på brød og knekkebrød, i wrap, til grillmat, på tapasbordet og så videre.

 

Hummus med soltørkede tomater
Hummus
Hummus med soltørkede tomater

 

Har du ikke soltørkede tomater kan de droppes, oppskriften fungerer fint uten også selv om jeg synes tomatene gir det lille ekstra.

Hovedingrediensen i hummus er kikerter. Disse små belgfruktene som er fulle av næring og en god kilde til protein. De er rike på en del mineraler, blant annet magnesium, jern og folat. Kikerter har lav glykemisk indeks, noe som betyr at de påvirker blodsukkeret i forholdsvis liten grad. Dette skyldes at karbohydratene i kikerter fordøyes langsomt.

Mange opplever å få luft i magen av kikerter. Er du ikke vant med å spise dem kan det være lurt å starte litt forsiktig for å unngå dette.

I kikerter finner vi en type fiber (prebiotika) som fungerer som mat for de gode bakteriene i tarmen. Det er veldig gunstig å få i seg litt av hver dag. Vi ønsker at hæren av gode bakterier skal vokse seg stor og sterk og det gjør vi ved å gi dem mat de liker.

En annen viktig ingrediens i hummus er tahini. Det er sesampasta, altså sesamfrø som er malt til smør. Du får kjøpt tahini på helsekost og flere vanlige matbutikker.

 

Hummus
Hummus med soltørkede tomater

 

Ingredienser til hummus med soltørkede tomater:

1 boks kikerter (ikke kast laken de ligger i, den trenger du)

1 stor ss tahini

1-2 fedd hvitløk

2-4 soltørkede tomater

saft fra ca 1/4 sitron, smak deg frem

1/4 dl olivenolje

1/2 ts spisskummin

1/4 ts salt

1/2 dl kikertvann (vannet fra de hermetiske kikertene) + litt til justering

 

Slik gjør du:

Sil vannet av kikertene over i en skål og ta vare på det.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniver eller blender og kjør til du får en glatt hummus.

Juster med litt ekstra kikertvann om nødvendig.

Ha hummus over i en skål. Hell gjerne over litt god olivenolje og topp med noen hakkede tørkede tomater.

Restene av hummus holder seg i tett boks i kjøleskapet i flere dager.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *