Jeg har flere ganger laget fries av både søtpotet og sellerirot. Begge deler er skikkelig digg, men jeg har lenge tenkt på å lage gulrotfries. Og det angrer jeg ikke på at jeg prøvde, det ble helt perfekt!
Gulrot er proppfull av betakaroten som kan omdannes til vitamin A i kroppen. Fra en rå gulrot er det ikke så mye betakaroten vi klarer å ta opp. Når gulroten varmebehandles og tilsettes litt fett, her i form av olivenolje, mangedobles opptaket av betakaroten. Men bare så det er sagt, gulrot er sunt uansett om du spiser den rå, bakt, kokt eller stekt!
Når man kan spise fries som smaker skikkelig digg og tilfører kroppen masse nyttige stoffer er det ingen grunn til å vente. Lag gulrotfries allerede i dag! De krymper mye når de stekes så ta litt godt i når du skal lage.
Gulrotfries passer som tilbehør til kjøtt og fisk eller som snacks sammen med en god ketchup eller dip. Du kan også ha dem i salat, men vær obs på at de kan bli myke når de blir kalde. De er aller best varme rett fra ovnen.
For å lage gulrotfries til 2 personer trenger du:
4 gulrøtter
2 store ts maizena
1 ts kokosblomstsukker, evt honning
Krydder etter eget ønske, jeg brukte salt, pepper, chili og timian
1-2 ss olivenolje
Slik gjør du:
Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.
Skjær gulrøttene i jevnstore biter. Du kan godt la være å skrelle de, men bruk da helst økologiske gulrøtter. De krymper mye under steking så ikke lag dem for små. Ha dem i en bolle og tilsett maizena. Bruk hendene til å fordele maizena jevnt over gulrotbitene. Ha så i krydder og tilsett deretter olivneolje. Bland godt før du fordeler bitene på et bakepapirkledt stekebrett. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre, da vil de ikke bli sprø. Stek i 15 minutter. Snu bitene og stek videre i 10-15 minutter til. Sett gjerne på grillfunksjonen på stekeovnen de siste 2-3 minuttene, da vil du få ekstra sprø gulrotfries.
Server med en digg ketchup og gjerne majones eller aioli.
Svanhild
Lys Maisenna
Hege Cecilie
Jeg bruker den vanlige lyse Maizena (maisstivelse) ja, den som er i gul pakke 🙂
Baconsurret kylling med kokossukker- og hvitløksmarinade - StabilMat
[…] kyllingen godgjør seg i ovnen fikser du tilbehør. Lag en god salat og gjerne søtpotetmos eller gulrotfries. Ovnsbakte poteter er også herlig […]