Havrekjeks med mørk sjokolade er supert å ha i hus om du får kaffebesøk. Supre til tur, en liten dessert i matpakken eller når du får lyst på noe godt.
Havregryn er superkornet over alle korn! Fullt av en spesiell type fiber som kalles betaglukan som kan bidra til å styrke immunforsvaret og holde blodsukkeret i sjakk. I tillegg er betaglukan gunstig for kolesterolet. Havre inneholder også magnesium, noen B-vitaminer, sink og jern blant annet.
Mørk sjokolade er en annen supermatvare! Full av antioksidanter som beskytter cellene i kroppen din. Husk at du må velge en sjokolade som inneholder minst 70% kakao.
Ungdommene i huset elsker havrekjeks med mørk sjokolade. Så fort den siste kjeksen er spist kommer spørsmålet om å lage nye. La gjerne ungene ha ansvar for å lage kjeks. Disse går fort å lage og holder seg lenge i en tett kakeboks.
Har du heller lyst på mer tradisjonelle kjeks uten sjokoladebiter så må du teste denne oppskriften inspirert av min oldemors fantastiske havrekjeks.
Grove havrekjeks med mørk sjokolade
Ingredients
- 150 g smør romtemperert
- 100 g sukrin gold eller annen valgfri søtning
- 2 egg
- 150 g siktet hvetemel
- 1 ts natron
- 100 g havremel
- 200 g store havregryn
- 100 g mørk sjokolade hakket
Instructions
- Pisk smør og sukrin gold. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-spade
- Tilsett egg, et om gangen. Pisk mellom hvert egg
- Bland inn siktet mel og natron
- Tilsett havremel og bland det godt inn
- Ha i havregryn
- Hakk sjokoladen grovt og rør inn den til slutt
- Del deigen i biter som du triller til kuler og trykker litt flate
- Stek på 180 grader, over- og undervarme i 10-12 minutter
- Avkjøl havrekjeksene på rist