Chili con carne er lett å lage. Du lager alt i samme gryte og kan lage den klar på forhånd. Supert til både hverdag og helg!
Juster mengden chili etter din smak. Dette er en mild variant av chili con carne så om du vet at du liker maten sterk kan du tilsette mer chili. Det er uansett lurt å smake til retten, jeg har som regel i litt ekstra chilikrydder mot slutten av koketiden. Husk at chili har ulik styrke så prøv deg frem!
Jeg tilsetter litt mørk sjokolade og lønnesirup til gryten, noe som løfter denne retten flere hakk. Det gir en herlig rund smak!
Server chili con carne med revet ost, tacochips, rømme og koriander. Du kan også ha litt ris til om du ønsker.
Porsjoner |
personer
|
- 1 løk hakket
- 1/2 chili hakket
- 3 fedd hvitløk hakket
- 1 ts malt kanel
- 1 ts malt spisskummen
- 1/2 ts malt koriander
- 400-500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 2 bokser hakkede tomater
- 50 g soltørkede tomater i små biter
- 1 boks kidneybønner
- 20-25 g mørk sjokolade
- 1-2 ss lønnesirup
- salt, pepper, chilikrydder
Ingredienser
|
|
- Del opp grønnsakene som angitt.
- Stek løk i smør eller olje i noen minutter. Tilsett chili, hvitløk og krydder og la det surre noen minutter på middels varme.
- Sett opp varmen og stek kjøttdeigen til den er nesten gjennomstekt.
- Ha i hakkede tomater og soltørkede tomater. La det hele småkoke i 20-30 minutter.
- Sil laken av kidneybønnene og tilsett dem til gryten. La de bli gjennomvarme.
- Ha i mørk sjokolade. Smak til hvor mye du ønsker. Tilsett lønnesirup.
- Smak til med salt, pepper og chilikrydder.
- Server chili con carne med revet ost, tacochips, rømme og koriander. Du kan også ha kokt ris til om du ønsker.