Har du et par overmodne bananer liggende? Ikke kast dem, bruk dem heller i verdens beste banangranola. Bananen gjør granolaen søt og god og gjør samtidig at den får litt store cruncy biter – det er så godt!
Denne har jeg laget utallige ganger og blir ikke lei. Prøv den du også. Min favoritt er å spise banangranola sammen med cottage cheese, kefir og masse frisk frukt og bær som topping. Det holder meg god og mett i timevis.
Ingredienser til banangranola:
100 g mandler, grovt hakket
100 g valnøtter, grovt hakket
75 g gresskarkjerner
75 g linfrø
75 g kokosmasse
3 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
2 små brune bananer
50 g smeltet kokosolje
3 ss fibersirup gold
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
Hakk mandler og valnøtter grovt. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det sammen.
Mos bananer, fibersirup gold og smeltet kokosolje med stavmikser. Hell det så over i det tørre og bland godt slik at alt blir dekket av bananmassen.
Ha banangranola over på et bakepapirkledt stekebrett og sett i varm ovn.
La den steke i ca 30 minutter. Rør noen ganger underveis. La granolaen avkjøle helt på brettet før du har det over på glass.
Granola med banan holder i flere uker i tett glass.
Bananis med yoghurt - StabilMat
[…] du overmodne bananer liggende? Da bør du også prøve oppskriften min på granola søtet med bananer, den er […]