Søtpotet er en fantastisk rotgrønnsak med en herlig søt smak. Den fine fargen skyldes at søtpotet er fullspekket med betakaroten, som kan omdannes til vitamin A i kroppen. Søtpotet er også rik på fiber. Bakt søtpotet får en fløyelsmyk konsistens og med godt fyll blir det et komplett måltid som sikrer deg masse godsaker.
Bytt ut fredagstacoen eller lørdagspizzaen med bakt søtpotet. Eller spis det midt i uken… Jeg lover deg at du ikke blir skuffet!
Til bakt søtpotet til 4 personer trenger du:
4 søtpoteter i passe størrelse
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1/2 chili
400 g kjøttdeig
1 boks røde kidneybønner
4 ss tomatpure
1 liten boks hakkede tomater (300 g)
1,5 dl kraft eller buljong
1 ts oregano
1 1/2 ts spisskummen
1 1/2 ts salt
pepper
2 ts kokosblomstsukker, evt annen søtning
1-2 ss hakket fersk koriander
Tilbehør:
Rømme
Revet ost
Hakket vårløk
Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader. Vask søtpotetene. Behold skallet på og prikk mange små hull med en gaffel. Legg dem i et ildfast fat og sett dem i varm ovn. Bak til de er helt møre. De trenger 45-90 minutter avhengig av størrelse.
Hakk løk, hvitløk og chili. Stek i kokosolje eller smør til løken er myk og blank. Ha i kjøttdeig og stek denne. Tilsett krydder, søtning, tomatpure, hakkede tomater og kraft og la det koke opp. Skyll kidneybønnene og ha dem i. La det putre på komfyren så lenge du har tid. Tomatbasert fyll smaker bare bedre jo lenger det får stå.
Del søtpotetene nesten gjennom i to på langs og mos gjerne innmaten litt med en gaffel. Server bakt søtpotet med kjøttfyll og topp med rømme, ost og vårløk. Skikkelig fest i munnen!