Start dagen med en grønn smoothie som gir deg en god porsjon grønnsaker og næringsstoffer. Agurk inneholder mye vann, hele 96%, men også fiber og vitaminene A, B, C og E. Den inneholder også mineralene kalium, jern, kalsium, magnesium og fosfor. Siden vanninnholdet er så høyt er disse næringsstoffene i små mengder, men likevel nyttige. I denne smoothien får du i deg en halv agurk i hvert glass. Behold skallet på for det er her det meste av næringsstoffene sitter.
Smoothien inneholder også ananas, som er svært rik på vitamin C og fiber. I ananas finner vi enzymet bromelain som bidrar i fordøyelsen og opptaket av næringsstoffer, særlig protein. Bromelain har mange helsebringende egenskaper, les gjerne mer om det her. Og så smaker jo ananas helt fantastisk!
Ingefær kan bidra til å dempe betennelser og redusere smerter og har en karakteristisk smak som passer godt sammen med de andre ingrediensene i smoothien.
Mynte gir en frisk smak til denne smoothien. Mynte fungerer som et krampeløsende og styrkende middel i fordøyelsen og kan bedre plager som luft i magen og magesmerter.
Sitron bidrar med vitamin C og bioflavonoider, stoffer som forsterker virkningen av vitamin C. Perfekt i forkjølelsestider!
Denne smoothien er ikke beregnet som et eget måltid, men er en perfekt og frisk start på dagen. Gjerne sammen med en neve cayennenøtter. Du kan også tilsette 1 ss chiafrø i smoothien. Det vil bidra med fett, proteiner og kostfiber. Husk at for å sikre optimalt opptak av alle de helsebringende stoffene i grønn smoothie bør du spise litt fett samtidig.
Deltakerne på kostholds- og yogakurset ble veldig begeistret for denne smoothien. Smaken er frisk og god!
For å lage grønn smoothie trenger du (1 porsjon):
1/2 agurk
1 dl fersk eller frossen ananas
1/2 ts revet fersk ingefær
10 mynteblader
2 ss ferskpresset sitronsaft
Vann
Evt 1 ss chiafrø
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en blender sammen med litt vann og kjør til du får en glatt smoothie uten klumper. Tilsett mer vann om du ønsker en tynnere konsistens. Grønn smoothie smaker best iskald så ha gjerne noen isbiter i glasset.