Jeg digger mat som kan lages i en gryte. Vi er midt i en stor oppussing og har et midlertidig kjøkken på vaskerommet. Vi vasker opp for hånd og har bare en kokeplate. One pot med pasta og kylling er perfekt å lage nå – jo mindre oppvask jo bedre!
Denne ble så god at vi garantert kommer til å lage den flere ganger etter at det nye kjøkkenet står ferdig også.
Selv om denne er enkel å lage går det ikke ut over næringsinnholdet. One pot med pasta og kylling er proteinrik og inneholder greit med grønnsaker. Serverer du en salat ved siden av får du i deg enda mer grønnsaker.
Gryten blir skikkelig kremet og god. Du kan bruke den typen creme fraiche du ønsker, både fet og mager variant fungerer fint. Jeg anbefaler å bruke fullkornspasta, då får du i deg mer fiber.
Du finner edamamebønner i frysedisken. Jeg kjøper ofte ferdig rensede om jeg kommer over det. Du skal nemlig ikke spise belgen, den er skikkelig seig. Har du ikke edamamebønner kan du bruke grønne erter, sukkererter eller aspargesbønner. Eller droppe dem!
Restene du eventuelt måtte ha igjen blir en supergod lunsj neste dag. Perfekt både til medbrakt matpakke og på hjemmekontoret!
Porsjoner |
porsjoner
|
- 1 løk hakket
- 2 fedd hvitløk hakket
- 600 g kyllingfilet
- 3 store gulrøtter i små terninger
- 1 boks creme fraiche
- 1/2 sitron saften
- 1 liter grønnsaksbuljong/kraft
- 250 g fullkornspasta
- 1/2 brokkoli i buketter
- 150 g edamamebønner, renset evt erter eller aspargesbønner
- 50 g revet parmesan
- salt, pepper
Ingredienser
|
|
- Hakk løk og hvitløk. Stek i smør til løken er myk og blank.
- Del kyllingfileten i passe biter og stek sammen med løken. Den trenger ikke å være helt gjennomstekt.
- Tilsett gulrøtter sammen med creme fraiche, sitronsaft og grønnsaksbuljong. Kok opp.
- Ha i pasta og la det koke i ca 10 minutter. Rør av og til.
- Ha brokkoli i gryten og la den koke med noen minutter.
- Rør inn edamamebønner. Tilsett revet parmesan helt til slutt.
- Smak til med salt og pepper.
- Server med ekstra parmesan og gjerne en frisk salat eller godt brød.