Loading...
Brød, muffins og annen bakst

Eltefritt grovbrød med havregryn, gresskarkjerner og sesamfrø

Eltefritt grovbrød med havregryn

Å lage eltefritt grovbrød med havregryn er lett som en lek! Du rører sammen deigen på få minutter på kvelden og steker brødene neste dag. Brødene smaker helt fantastisk og er både sunne og magevennlige.

Sliter du med en litt sensitiv mage kan det være langtidsheving som er løsningen. Ved å la deigen stå i mange timer vil fytinsyren i mel, frø og kjerner brytes ned. Vi mennesker klarer nemlig ikke å bryte ned fytinsyre og den skaper ofte problemer i fordøyelsen vår om den ikke får riktig behandling. Baker du eltefritt får du dermed et mer magevennlig brød.

Jeg har tilsatt havregryn, gresskarkjerner og sesamfrø i brødene. Det gir skikkelig saftige og smakfulle brød som holder seg ferske i flere dager. I tillegg gjør det brødene mer næringsrike.

Brødene inneholder også lite gjær. En teskje er nok til to brød.

Etter at foreldrene mine fikk denne oppskriften har de bakt eltefritt grovbrød med havregryn, frø og kjerner flere ganger i uken. Det er en stor favoritt både hos dem og hjemme hos oss!

Print Recipe
Eltefritt grovbrød med havregryn, gresskarkjerner og sesamfrø
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 45-50 minutter
Passive Time 10-16 timer
Porsjoner
brød
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 45-50 minutter
Passive Time 10-16 timer
Porsjoner
brød
Instruksjoner
  1. Bland alt det tørre i en bakebolle.
  2. Ha i vannet og rør det sammen til en litt klissete deig.
  3. Dekk bakebollen med lokk eller plast og håndkle og la den stå på kjøkkenbenken over natten eller minst 8-10 timer.
  4. Neste morgen fordeler du deigen i to bakepapirkledde brødformer (størrelse 1,5 liter). Trykk deigen litt nedi formene ved hjelp av en våt skje eller sleiv. Strø over frø og kjerner.
  5. Dekk til formene og hev i 60-90 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.
  7. Sett brødene i varm ovn, på nederste rille på rist. Stek i 45-50 minutter. Kjernetemperatur skal være 96-97 grader.
  8. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

One comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *