Suppe står ofte på menyen hos oss. Tomatsuppe med røde linser og søtpotet er en favoritt. Den er fyldig og god og metter veldig bra.
Jeg anbefaler å bruke hakkede tomater av god kvalitet og med masse smak. Min favoritt er Mutti finhakkede tomater. Tomater er fulle av antioksidanter, særlig lykopen som er en kraftig antioksidant som gir tomater den fine røde fargen. Vi finner også vitamin C, betakaroten og godt med fiber i tomater.
Ved å tilsette linser i tomatsuppen øker protein- og fiberinnholdet. Vi bør ha fokus på å spise mer belgfrukter. De har vist seg å være gunstige for kolesterolet, har lav glykemisk indeks og er veldig næringsrike. Prøv også min oppskrift på hummus laget av kikerter for en enkel måte å få i deg mer belgfrukter.
Jeg bruker kyllingkraft i suppen. Du kan selvfølgelig erstatte kraft med buljong eller fond om du ikke har kyllingkraft.
Jeg serverer suppen med kokte egg, makaroni, revet ost og spicy pølse eller kjøttboller. Ha gjerne over litt grovhakket basilikum også! Restene varmer du opp dagen etter og sender med barna til skolemat i en mattermos. Lag gjerne en stor porsjon. Tomatsuppe med røde linser og søtpotet egner seg til å fryse ned slik at du har middag på 1-2-3 en dag du har det travelt!
Forberedelse | 15 minutter |
Koke/steketid | 20 minutter |
Porsjoner |
personer
|
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts revet ingefær
- 3 ss tomatpure
- 2 bokser hakkede tomater
- 7 dl kyllingkraft evt buljong eller fond
- 1 søtpotet ca 350 g
- 1 ss sukker eller annen søtning
- 1 boks røde linser
- salt, pepper
Ingredienser
|
|
- Hakk løk og hvitløk. Riv ingefær. Skrell søtpoteten og del den i biter.
- Stek løk i olivenolje til løken er myk og blank.
- Ha i hvitløk og ingefær og stek i noen minutter.
- Tilsett tomatpure og la det surre med i noen minutter.
- Ha hakkede tomater, kyllingkraft og søtpotet i gryten. Tilsett sukker/søtning og kok til søtpoteten er mør.
- Sil av væsken fra linsene og skyll dem i en sil. Ha linsene i gryten og la dem bli varme.
- Mos suppen med stavmikser eller blender. Smak til med salt og pepper.
- Server med ønsket tilbehør.