Sommer og is hører sammen! Ofte blir det veldig mange is. Da kan det være smart å ha sunn is på plass i fryseren. Bananis med yoghurt og mørk sjokolade går det mange av hjemme hos oss. Kjempegodt!
Banan er en fin kilde til kalium, vitamin B6 og fiber blant annet. Kombinert med yoghurt og mørk sjokolade er det et fint lite mellommåltid. Jeg liker å ha på litt kokos også, det gjør den ekstra god.
Det er veldig enkelt å lage sunn bananis. Del bananen i to, putt den på en pinne og frys til den er kald. Da dekker du den med vaniljeyoghurt og strør på litt kokos om du vil ha det. La yoghurten stivne i fryseren før du ringler over mørk sjokolade. Så er det bare å nyte – kos deg!
Har du overmodne bananer liggende? Da bør du også prøve oppskriften min på granola søtet med bananer, den er knallgod!
Ingredienser
|
|
- Skrell bananene og dem dem i to. Tre hver halve banan på en ispinne eller noe annet passende, for eksempel en grillpinne eller et stivt sugerør.
- Legg bananene på et bakepapir i fryseren til de er helt kalde.
- Ta bananene ut av fryseren og dekk dem med vaniljeyoghurt. Det gjør du enkelt ved å øse yoghurt over og fordele det over bananen med en skje. Strø over kokosmasse om du ønsker, det er veldig godt.
- Legg bananene tilbake på papiret og i fryseren igjen til yoghurten er helt stivnet.
- Smelt litt mørk sjokolade og ringle det over bananisen. Så er det klart for å nyte!
- Bananis holder seg godt i fryseren. Du kan legge dem lagvis med bakepapir mellom i en boks.