Loading...
Småretter og tilbehør

Krutonger av tørt brød

Hjemmlagde krutonger

Begynner brødet å bli tørt? Da kan du lage sprø krutonger av det! Superenkelt og veldig godt.

Krutonger kan lages av alle typer brød. Fint, grovt, med eller uten frø og kjerner, bruk det du har tilgjengelig. Jeg baker mye brød selv og de tørre restene blir til sprø herlige krutonger som brukes til salater og supper.

Alt du trenger er brød, en god olivenolje og litt urtesalt. Selv bruker jeg ramsløksalt (det lover jeg å dele oppskrift på når ramsløksesongen er her), men du kan bruke det saltet du selv ønsker. Helt vanlig salt uten urter fungerer selvfølgelig også fint, men det blir ekstra godt med urtesalt.

Krutongene oppbevarer du i en tett glasskrukke, da holder de seg sprø lenge.

Krutonger
krutonger
Print Recipe
Krutonger av tørt brød
Hjemmlagde krutonger
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner
brød
Ingredienser
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner
brød
Ingredienser
Hjemmlagde krutonger
Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.
  2. Skjær brødet i terninger. Del det først i skiver som du deler opp i mindre biter.
  3. Ha brødterningene over i en plastpose.
  4. Rør sammen olivenolje og urtesalt i en liten skål og hell det over brødet i plastposen. Har du ikke urtesalt kan du bruke vanlig grovt salt. Du kan også ha i litt tørkede urter, for eksempel oregano og timian.
  5. Rist forsiktig på posen for å fordele oljen og saltet over alle bitene.
  6. Fordel brødbitene ut over et stekebrett kledd med bakepapir. Ha eventuelt over litt ekstra olje og salt om det behøves.
  7. Sett i varm ovn og la steke i ca 15 minutter. Vend på brødbitene et par ganger underveis. La krutongene steke til de er gylne og sprø.
  8. Avkjøl på stekbrettet. Oppbevar krutonger i tett glasskrukke.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Krutonger av tørt brød


Print Recipe


Krutonger av tørt brød

Hjemmlagde krutonger

Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter

Porsjoner
brød


Ingredienser

Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter

Porsjoner
brød


Ingredienser

Hjemmlagde krutonger


Instruksjoner
  1. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

  2. Skjær brødet i terninger. Del det først i skiver som du deler opp i mindre biter.

  3. Ha brødterningene over i en plastpose.

  4. Rør sammen olivenolje og urtesalt i en liten skål og hell det over brødet i plastposen. Har du ikke urtesalt kan du bruke vanlig grovt salt. Du kan også ha i litt tørkede urter, for eksempel oregano og timian.

  5. Rist forsiktig på posen for å fordele oljen og saltet over alle bitene.

  6. Fordel brødbitene ut over et stekebrett kledd med bakepapir. Ha eventuelt over litt ekstra olje og salt om det behøves.

  7. Sett i varm ovn og la steke i ca 15 minutter. Vend på brødbitene et par ganger underveis. La krutongene steke til de er gylne og sprø.

  8. Avkjøl på stekbrettet. Oppbevar krutonger i tett glasskrukke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *