Supersaftige og smakfulle kryddermuffins som passer veldig godt i matpakken. De smaker som krydderkake, men inneholder både gulrot og squash.
Disse fungerer veldig fint å fryse, vi har alltid et lager av disse liggende. Da er det lett å ta opp og ha lunsj eller et mellommåltid tilgjengelig. Minstefrøken har dem ofte med i matpakken på skolen, gjerne sammen med litt yoghurt og en frukt. De holder seg ferske og saftige i flere dager etter at du har tint dem, men husk å oppbevare kryddermuffins i kjøleskapet.
Ønsker du klassiske søte vanilje- eller sjokolademuffins kan du prøve disse som alle barn elsker!
Ingredienser til 12 kryddermuffins:
75 g smør, romtemperert
50 g sukrin+
3 egg
200 g squash
100 g gulrot
100 g siktet spelt
50 g sammalt spelt
50 g små havregryn
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader varmluft.
Riv squash og gulrot på den fineste delen av rivjernet.
Pisk smør og sukrin+ godt sammen, jeg bruker kjøkkenmaskin med ballongvisp. Tilsett egg, 1 om gangen mens maskinen går. Tilsett gulrot og squash.
Bland alt det tørre i en egen bolle og tilsett det til det våte. Kjør maskinen til alt er godt blandet.
Fordel røren i 12 muffinsformer, gjerne litt stive. Mine er kjøpt på Clas Ohlson. Jeg setter som regel formene i et muffinsbrett.
Sett i varm ovn og la steke i 16-20 minutter.
La dem avkjøle helt på rist. Kryddermuffins blir aller best etter å ha fått en natt i kjøleskapet – oppbevar dem kaldt og de holder seg fint i 4-5 dager.