Coleslaw er en amerikansk kålsalat som er perfekt til grillmat. Et must på burger og fiskeburger. Prøv den også sammen med saftige tomater på knekkebrødet eller brødskiven, det er så godt!
Normalt lages coleslaw med majones og creme fraiche. I min variant er creme fraiche byttet ut med kesam. Det gir en frisk og god salat.
Coleslaw med kesam går raskt å lage og holder seg i kjøleskapet i flere dager. Perfekt å putte i matboksen sammen med litt middagsrester. Eller ha coleslaw sammen med litt salat, rødløk og kylling eller skinke i en lompe eller wrap – nam!
Forberedelse | 10 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 400 g kål finsnittet
- 3 gulrøtter revet
- 200 g kesam eller creme fraiche
- 100 g majones
- 2 ss sitronsaft
- 1/2 ts dijonsennep
- 1 ss flytende honning
- salt, pepper
Ingredienser
|
|
Instruksjoner
- Skjær kål i tynne strimler og riv gulrøttene.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
- Bland grønnsakene sammen med dressingen og sett coleslaw kaldt frem til servering. Den blir best om den får stå i kjøleskapet 30-60 minutter før servering.
- Coleslaw holder seg i kjøleskapet i noen dager.