Wok er enkel og sunn hverdagsmat og kan varieres i det uendelige. Her får du oppskrift på wok med biff som passer hele familien.
Woksausen lager jeg selv, det er gjort på få minutter. Lag gjerne en stor porsjon av sausen, den holder seg i kjøleskapet i flere uker i tett glass. Har du sausen tilgjengelig har du middag på 1-2-3 hvis du kjøper en pose ferdig oppkuttede wokgrønnsaker og ferdig strimlet biffkjøtt. Fast food som er sunt, ingenting er bedre!
Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, det meste passer i wok. Perfekt måte å få brukt opp rester.
Ingredienser til wok med biff til 4 personer:
400 g biffkjøtt i strimler
Her er grønnsakene jeg brukte, men ta det du har tilgjengelig:
2 fedd hvitløk, hakket
1/2 løk, i strimler
2 gulrøtter, i staver
brokkoli, i buketter
1 vårløk, i biter
en bit knutekål, i staver
sukkererter
Woksaus:
3 ss maizena
4 ss soyasaus
2 ss østerssaus
4 ss kyllingkraft, evt buljong
1 ts sesamolje
4 ss vann
pepper
+ 1 dl vann som tilsettes senere
Tilbehør: Ris, nudler eller blomkålris (lag da en helt plain versjon av blomkålrisen)
Slik gjør du:
Start med å lage woksausen. Bland alle ingrediensene (med unntak av 1 dl vann) i en skål. Smak til med pepper.
Ha strimlet biffkjøtt i en annen bolle og ha over 5 ss av sausen. Bland godt og sett til side mens du gjør klart resten, minst 10-15 minutter.
Del opp grønnsakene. Ha olje i en stor stekepanne, jeg bruker kokosolje, og ha den på høy varme. Ha i løk og hvitløk og la det steke i omtrent 1 minutt. Tilsett så biffkjøttet med marinaden det ligger i og stek til det er brunt. Det trenger ikke å være helt gjennomstekt enda. Ha så i gulrøtter, knutekål og brokkoli og la det steke med et par minutter. Ha i sukkererter og vårløk.
Nå tar du frem resten av woksausen og tilsetter 1 dl vann i denne. Rør den sammen og hell den i pannen. La det hele steke til sausen er tyknet.
Server med ris, nudler eller blomkålris og topp med sesamfrø.