Prøv en vri på fredagstacoen med en enkel og smakfull tacosuppe. Super når du vil ha en rask og god middag enten det er helg eller hverdag. Tacosuppe er også perfekt å ha med i termos på tur. Kyllingen kan du bytte ut med kjøttdeig om du vil.
Jeg kjøper ofte ferdig kyllingkraft på Rema, men om du ikke får tak i det går det fint å bruke vann eller buljong. Tacokrydder kan du selvfølgelig lage selv om du vil det, men det funker like fint med en pakke ferdig tacokrydder fra butikken også!
Ingredienser til tacosuppe med kylling (4 personer):
1 løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1/4 – 1/2 chili, finhakket
2 ss tomatpure
1 pose tacokrydder
2 bokser hakkede tomater
5 dl kyllingkraft, evt buljong eller vann
1 boks kidneybønner
1 boks mais
500 – 600 g kyllingfilet
Tilbehør, velg dine favoritter:
revet ost
rømme
nachochips
jalapeños
avokado/guacamole
salsa
hakket frisk koriander
Slik gjør du:
Varm smør eller olje i stekepannen. Stek løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett tomatpure og tacokrydder og la det surre med noen minutter. Tilsett alt utenom kyllingfilet og la det putre på svak varme mens du gjør klar kyllingen.
Del kyllingfiletene i passe biter og stek i smør eller olje. La den få en fin stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt. Ha kyllingen over i gryten og la det småkoke til kyllingen er ferdig.
Topp suppen med ditt favorittilbehør.