Brokkolisalat er supert tilbehør til grillmaten, enten du griller kjøtt eller fisk. Den passer også perfekt på et koldtbord, til tapas eller sammen med godt brød. Den tar kort tid å lage og holder seg i kjøleskapet i flere dager etterpå. Brokkolien er rå i denne salaten, noe som gjør at alle de gode næringsstoffene beholdes og gir god tyggemotstand og crunch. Rå brokkoli er enda bedre for helsen enn kokt!
Visste du at brokkoli inneholder store mengder vitamin C, faktisk mer enn appelsin? I tillegg gir den påfyll av fiber, jern, kalsium, flere B-vitaminer og antioksidanter. Når du spiser brokkolien sammen med litt fett, slik som i dressingen til salaten, får du optimalt opptak av vitaminer og mineraler. Vinn vinn med andre ord. Og så godt!
Dersom du ønsker at salaten skal være veldig lav på karbohydrater dropper du tranebærene.
Du kan godt lage salaten på forhånd, den blir bare bedre om den får stå litt slik at smakene får satt seg.
Ingredienser til brokkolisalat:
1 brokkoli
1/2 rødløk
75 g revet cheddar (kan byttes ut med annen revet ost)
4-5 skiver bacon
20 g ristede pinjekjerner
50 g tørkede tranebær (kan byttes ut med rosiner)
Dressing:
1/2 boks rømme
50 g majones
2 ss hvitvinseddik
1 ts kokosblomstsukker eller annen søtning
salt, pepper
Slik gjør du:
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og legg til side for å avkjøles. Dersom du bruker ferdig ristede pinjekjerner har du dem rett i salaten. Stek bacon sprøtt og la det bli kaldt. Skjær brokkoli i buketter, hakk rødløk og riv osten.
Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle. I en annen bolle lager du dressingen. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten og bland slik at alt er dekket av dressing. Sett kaldt til du skal servere den.
Brokkolisalat holder seg flere dager i kjøleskapet.