Herlig sommersalat med en enda bedre jordbærdressing, nam! De norske jordbærene er her, fulle av smak og sødme. Prøv en litt utradisjonell vri på jordbærene med denne herlige salaten. Dressingen med jordbær og balsamico tar salaten til nye høyder.
Den passer perfekt til sommerens grillmat. Både svinekjøtt, kylling og biff er perfekte partnere for sommersalat. Dressingen kan du lage klar på forhånd, den holder seg godt i kjøleskapet.
Jeg har toppet salaten med saltmandler. De finner du oppskrift på her. Du kan selvfølgelig droppe dem, men de gir salaten litt crunch. I tillegg passer det så godt med salte mandler mot de søte jordbærene, så jeg anbefaler virkelig at du lager dem.
Sommersalat:
Spinatblader
Rødløk, i biter
Jordbær, delt i to
Fetaost
Saltmandler
Jordbærdressing (gir 2 1/2 dl):
200 g jordbær
1/2 dl balsamicoeddik
3 ss olivenolje
2 ss flytende honning
1 fedd hvitløk
et par klyper salt
evt ekstra balsamico
Slik gjør du:
Bland spinat, rødløk og jordbær til salaten. Smuldre over fetaost og topp det hele med saltmandler. Sett gjerne frem en skål med ekstra saltmandler på bordet.
Ha alle ingrediensene til jordbærdressingen i en blender. Kjør til det har blitt flytende og uten klumper. Smak til med ekstra balsamicoeddik, jeg tilsatte 1 spiseskje ekstra. Oppbevar dressingen på tett glass i kjøleskapet, den holder seg fint i 1-2 uker.
Hell over jordbærdressing ved servering. Så er du klar til å nyte!