Vafler er perfekt som lunsj eller kveldsmat. Du kan fylle dem med hva som helst, både søtt og salt pålegg passer bra. Prøv for eksempel med spekeskinke, ruccola og pesto. Eller hva med mandelsmør og bringebær? I dag toppet jeg mine vafler med rømme, jordbær, bjørnebær og kakaonibs, skikkelig digg! De smaker forresten nydelig nystekte med smør også.
Vaflene er laget med en blanding av havremel og spelt. Begge snille og milde mot magen. Havre er et av mine favorittkorn og er rikt på proteiner. I tillegg inneholder havre betaglukan, et kostfiber som fungerer som mat for de snille bakteriene i magen. Betaglukaner er også gunstig for kolesterolet og blodsukkeret. Havre er altså et kornslag vi bør spise mer av.
Til 18 deilige vafler trenger du:
150 g havremel (kjøp ferdig eller lag selv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor)
150 g spelt eller hvetemel, jeg brukte en blanding av siktet og sammalt
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts kokosblomstsukker, evt annen søtning (vanlig sukker går fint)
1 ts kardemomme
1 boks rømme
2 dl valgfri melk
2 ss flytende rapskokos eller smeltet smør
8 egg
Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett rømme, melk og rapskokos. Visp inn egg til slutt. Juster med litt ekstra mel om røren er tynn.
La røren svelle en stund før du steker gylne herlige vafler. Jeg legger de nystekte vaflene i en stabel med et tynt håndkle over, da blir de herlig myke. Restene kan du sende med barna i matpakken neste dag!
Mine beste matpakketips - StabilMat
[…] her finner du oppskrift på vafler som alle […]